30. 11. 2013

#2 – Hezké ráno ze Soulu...

Po deseti hodinách letu jsme právě přistáli v Soulu a máme čtyři hodiny pauzu než opět vlezeme na dalších deset hodin do letadla, tentokrát už směr Auckland.
Konečně trochu vydechnutí po uplynulých hektických týdnech a tak zahajuji svoji terapii psaním :). Do plánu cesty nám už minulý týden zasáhla informace, že se zkraje listopadu porouchal dlouhodobě jeden velký trajekt mezi zélandským jižním a severním ostrovem a je tak docela problem sehnat v prosinci místo na loď. Nakonec jsme po obtelefonování ještě místo chytili, ale jen v jiné dny než jsme původně zamýšleli – dolů tak pojedeme až 9. prosince a zpátky 27. – počítali jsme trochu v duchu, že bychom na Štědrý den zakotvili ve Wellingtonu, ale takhle to vypadá spíš na Christchurch.
Zítra ráno po příletu vyzvedneme auto, uděláme nějaké nákupy zásob a vyrazíme rovnou pryč z města. Prvním cílem bude poloostrov Coromandel asi dvě hodiny z Aucklandu. Týden se budeme skrz severní ostrov přibližovat přes oblast Rotorua, Taupo,Tongariro do Wellingtonu. Po přejezdu na jižní ostrov plánujeme jet dolu po západním hornatém pobřeží do Queenstownu a pak se po východním vracet zpátky do Christchurch s častými odbočkami zpátky do hor. Po přejezdu zpět na sever budou zbývat pouze 4 dny do odletu, tak to vypadá na přiblížení se do oblasti Aucklandu a přes Soul přesně na Silvestra zpátky domů.
Žádný přesný plán nemáme – necháme to každý den na momentální náladě a rozpoložení pětičlenné posádky :). Po tom úvodním 8-hodinovém časovém posunu vypadají teď trochu “jetě” a to dalším letem na Zéland přidáme ještě 4 hodiny posunu na vrch! Aspoň se bude dobře pamatovat kolik hodin je doma, protože rozdíl mezi Prahou a Aucklandem je přesně 12 hodin.
Když jsme před třemi lety letěli na podobný výlet do Kalifornie, tak let vyšel časově tak, že jsme celých 25 hodin neměli žádnou tmu - pořád jsme před ní ujížděli. Tentokrát je to přesně obráceně – během 28 hodin zažijeme rovnou noci dvě – pravda, takové kratší protože je prolétáváme proti času. A bohužel v letadlech se toho moc nenaspí…

… takže už teď je jasné, že zítra bude únava a nervozita nabírat na síle. Docela se těším až už vyrazíme on the road… Hezké ráno z korejského poloostrova….