31. 12. 2013

#32 – Silvestr v Seoulu

Vůbec nám nepřipadá, že je tu dneska už zase konec dalšího roku!
Logicky jsme ráno nemohli trochu dospat, od čtyř jsme se převalovali ze strany na stranu a tak v šest jsme začali balit, abychom v sedm vypadli směr půjčovna (vlastně vracovna) aut a pak letiště. Spali jsme ještě ve spacákách, které musí přijít až úplně dospod bagáže, takže to v té malé „cimře“ vypadalo po ránu jako někde ve skladu Armády Spásy.
Jako vždycky se to tam ale všechno zase nějak poskládalo. V devět jsme už seděli po „check-inu“ v letištní hale a čekali, až se bleděmodré korejské jumbo vznese směr Seoul. Auckland se s námi rozloučil slunečným dnem a krásnými 26 stupni. Chvíli jsme ještě kopírovali západní stranu severního ostrova s jeho písčitými plážemi mezi pobřežními skalisky a pak už dalších 10 hodin byly pod námi jen nekonečné vody Pacifiku.
Těch celkem jedenáct a půl hodiny jsem přežil čtením (Moc přítomného okamžiku od Tolleho – fakt dobrý!), shlédnutím asi tří filmů (mimo jiné i o Stevu Jobsovi, což je pro změnu hodně „béčkové movie“), sledováním mapy (voda, samá voda…) a hraním šachů s Matějem.
Seoul nás přivítal teplotou na nule. Bylo na čase zalovit v batohu a vytáhnout nějaké mikiny a bundy. I původní plán vyrazit po přistání ještě do večerního Seoulu vzal brzo za své. Jednak je to aspoň hodina cesty, a hlavně - cestovní únava prostě zvítězila. A tak trávíme silvestrovskou noc v tranzitním hotelu Hyatt Regency.
Jakýkoliv hotel by po měsíci na karimatkách působil trochu nepatřičně nóbl, natož místní pětihvězda Hyatt. Teda spíš asi my v něm J, ale podobných „týpků“ je tu docela dost. Dali jsme si společně dobrou večeři – ochutnali i pár korejských dobrot a hlavně jsme Lindě vysvětlili, že už fakt nemusí jíst rukama, a že je čas pomalu si zase zvykat, jak se drží příbor.
Děcka si užívají, že mají samostatný hotelový pokoj, a tak jsem jen Matějovi vysvětlil, že i když je ten Silvestr, obsah minibaru by měl přesto zůstat nedotčen. My s Klárou trávíme večer sledováním v různých televizích, jak světem postupují novoroční oslavy…. První byl na řadě Auckland, po něm přišel ohňostroj na Harbour bridge v Sydney, za chvíli se bude slavit v Tokyu. Pak už jsme na řadě my tady v Seoulu no a za 8 hodin i vy všichni doma, v Praze, v Podolí, v lékárně….

Tak AHOOOJ z cest zase někdy příště!