3. 11. 2013

#1 - Cestovní horečka pomalu stoupá...



Když jsme se v zimě na Silvestra začali již skoro tradičně bavit o plánech na letní dovolenou, ani ve snu mě nenapadlo, že se letošní letní dovolená posune až na prosinec. Během jara postupně vykrystalizovaly dvě varianty - buď po 7 letech návrat na místo činu do jihovýchodní Asie (Thajsko, Kambodža, Vietnam) a nebo dávný cestovatelský cíl - Nový Zéland. Nakonec zvítězila jižní polokoule a od léta jsme začali pomalu spřádat plány...
Tedy, ne že bychom to s přípravami nějak přeháněli - v srpnu jsme koupili letenky s Korean Air (nejpřímější let jaký je jen možný rovnou z Prahy a s mezipřistáním pouze v Soulu), objednali auto (nějakou jetou čtyřkolku), v září pak dokoupili chybějící vybavení (ano, tentokrát už budeme mít karimatku dokonce každý svojí vlastní :) - batohy, spacák a další stan. Děcka dostaly hned 1. září ultimátum, že musí ve škole zabrat tentokrát už od začátku, aby nám usnadnily vyjednávání s pány řediteli všech 3 jejich škol o extra uvolnění před vánoci - 3 týdny prázdnin navíc snad za trochu té námahy stojí!
Dnes zbývají necelé 4 týdny do odletu - připravujeme přibližný itinerář plus mínus 2-3 dny podobně jako jsme měli před třemi lety ve státech. Počítáme s tím, že budeme trávit většinu času zase po kempech, rád bych, kdyby se nám podařilo tak jednou týdně dát i nějaký přechod s přenocováním na treku. Doma si mě dobírají, když říkám, že jedeme "na lehko" a že každý ať si s sebou vezme kolik se mu bude chtít vláčet měsíc v batohu :).  No, ono se do auta něco navíc vejde, tohle je spíš taková prevence proti zbytečné zátěži.
Když to vše vyjde podle plánu, budeme také po Thajsku v roce 2005 teprve druhé vánoce mimo domov. I to bude změna - Linda už zjišťuje, jestli na Zélandu taky chodí Ježíšek, tak to budeme muset nějak vymyslet. No a zpáteční letenku máme přímo na Silvestra z Aucklandu do Soulu, takže možná zažijeme na Nový rok cimrmanovské: "Navrhuji sníst psy :)". To je ale ještě daleko.
Teď si začínáme zpívat s Miro Žbiro - "už len 22 dní a tak nezabudni čas sa krátí...."